Pilates

 

A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra elterjedt eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai, a mélyizmok, illetve a speciális légzéstechnika. A technikát először táncosok számára fejlesztették ki, majd a későbbiekben nagyon elterjedt a civil lakosság körében is.

A módszer azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat testünk úgynevezett „központjából” indul ki, azaz a has-alsó háti szakasz, csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét és a gerincet.

A tudatos, koncentrált mozgás kulcsa, hogy nagy odafigyeléssel, lassan végezzük a gyakorlatokat, ezáltal fejlesztjük a koordinált izomhasználatunkat.

Ajánljuk:

-       Sportolóknak a tudatos izomhasználat és koordináció fejlesztésére, valamint a test izomegyensúlyának megtartására.

-       Ülőmunkát végzők számára a gerinc körüli és központi izmok megerősítésére, a helyes testtartás megérzéséhez.

-       Rekreációs tornaként azoknak, akik erős fizikai igénybevételnek van kitéve a hétköznapok során.

-       Sérüléssel küzdők számára, a sérült testrész izomzatának helyreállítására.

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122)' in Unknown:0 Stack trace: #0 [internal function]: bError::_Error(2, 'Unknown: write ...', 'Unknown', 0, NULL) #1 {main} thrown in Unknown on line 0