Dancing Queen Tánciskola

Dancing Queen  Katona Zsuzsa

  2002-ben számos sporttal való megismerkedésem után kezdtem társastáncolni. Rögtön az első táncórámon éreztem, hogy megtaláltam azt, amit eddig minden sportban      kerestem: az életörömöt. A tánc számomra egyaránt jelent versenysportot, ami a fegyelemről és a kemény munkáról szól, szórakozást és kikapcsolódást, és nem utolsó sorban  művészetet. Ezek által válik a tánc a test és a lélek örömévé. Én ezt az örömöt szeretném megosztani tanítványaimmal.

 

  Zsigovics István

  1994-ben édesanyám unszolására kezdtem táncolni tanulni. Akkor még nem sejtettem, hogy rövid időn belül az „utálatos" társastánc fogja meghatározni az egész életemet.  Junior korosztályban kezdtem első táncpartneremmel versenyezni. Hosszú pályafutásom alatt a tánc megismertette velem a mennyet és a poklot egyaránt. A mai napig aktív  versenyzőként nap mint nap meg kell küzdenem a testi és lelki kihívásokkal. Ezeknek a kihívásoknak köszönhetem, hogy az vagyok, aki vagyok: egy boldog ember.

 

 

Tánciskoláról

A Dancing Queen Tánciskola első kezdő társastánc foglalkozását 2007 októberében indította az Újpalotai Szabadidő Központban. Vezetői Katona Zsuzsa és Zsigovics István a hazai versenytánc élet kiemelkedő sportolói, számos hazai és nemzetközi sikerrel büszkélkedhetnek.

A Tánciskola indulása óta számos társastánc, salsa, zumba és pilates csoporttal bővült a kínálatunk, melyekkel immár a XIV. és a XV. kerület több helyszínén igyekszünk kielégíteni a táncolni, sportolni vágyók igényeit. Első számú célkitűzésünk, hogy tanfolyamainkon korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül mindenkinek lehetősége legyen kulturált közegben kikapcsolódni, sportolni.

Foglalkozásaninkon a gyermekektől egészen a senior korosztályig, kor és tudásszint szerint differenciált csoportokban igényes, kulturált tanulási, sportolási és szórakozási lehetőséget biztosítunk a résztvevők számára. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevőknek igény szerint legyen lehetőségük mind a szabadidősport művelésére, vagyis a hobbiszerű tánctanulásra, mind a versenysportra, vagyis akár az élsportszerű versenytáncra.

2009-ben a Dancing Queen Tánciskola Táncsport Egyesületté alakult és tagszervezetként csatlakozott a Magyar Táncsport Szakszövetséghez. Ennek a hivatalos csatlakozásnak köszönhetően növendékeink igazolt versenyzőkényt vesznek részt hazai és nemzetközi táncversenyeken, ezáltal gazdagítva Magyarország sporteredményeinek számát. Saját szervezésű rendezvényeinken, gála műsorainkon és táborainkban rendszeresen biztosítunk fellépési lehetőséget növendékeink számára. 

A tánc műfaji sajátossága, hogy teljesen egyedi módon ötvözi a művészetet a sporttal, ezáltal nyújtva örömöt mind testi, mind lelki síkon a művelője számára. A tánc közben átélt harmónia hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott életforma kialakításához, életminőségünk színvonalának emeléséhez. Működésünk során küldetésünknek tekintjük, hogy minél több embert tudjunk hozzásegíteni ennek a harmóniának a megtapasztalásához. 

Vidám csapatunk szeretettel vár minden nevetni szerető, táncoslábú, vagy akár kétballábas érdeklődőt :)